Usein Kysytyt Kysymykset

Tältä sivulta löydät kysymyksiä ja vastauksia usein pohdittuihin kysymyksiin. Jos et kuitenkaan löydä etsimääsi, autamme sinua sähköpostitse vuorenhaltiat@gmail.com!


Mitä partio maksaa?
Kaikkien partiolaisten tulee maksaa Suomen Partiolaisten jäsenmaksu, joka on noin 65 euroa vuodessa. Lippukunta ei peri omaa jäsenmaksua, mutta retkistä ja leireistä keräämme erillisen retkimaksun, joka tyypillisesti on noin 20-40 euroa viikonloppuretkestä. Näistä kaikista maksuista pystyy myös hakemaan vapautusta. Lippukunnan maksuissa voi olla yhteydessä kyseisen tapahtuman johtajaan ja jäsenmaksusta löydät tietoa täältä.


Peritäänkö jäsenmaksu kalenterivuodelta vai partiokaudelta kerrallaan?
Jäsenmaksu on aina kalenterivuodelle kerrallaan ja syksyisin laskutetaan seuraavan vuoden jäsenmaksu. Syksyllä mukaan liittyneillä tuohon kuitenkin kuuluu aina myös kuluvan syksyn jäsenyys.


Voiko partiota kokeilla ennen liittymistä?
Partiokokouksissa voi käydä muutaman kerran kokeilemassa toimintaa ennen kuin liittyy lippukunnan jäseneksi. Tämän jälkeen tulee tehdä jäsenhakemus.


Kuinka paljon tapahtumia on? Ovatko ne vapaaehtoisia vai pakollisia?

Viikkokokousten lisäksi noin kerran tai kaksi kertaa puolessa vuodessa järjestetään viikonloppuretkiä ja silloin tällöin erilaisia päivä- tai iltatapahtumia. Kaikki tapahtumat ovat toki vapaaehtoisia, mutta suositeltavia ja niihin voi osallistua oman innostuksen mukaan (tottakai toivomme että tapahtumamme innostavat osallistumaan!). Ei tarvitse kuitenkaan huolehtia, että jäisi ’jälkeen’, jos tapahtumaan ei osallistu, silloin vain jää paitsi varmasti muistelemisen arvoisista kokemuksista.