Partiotuen jäsen/käyttömaksu

Partiotuen jäsen/käyttömaksu

Pakilan Partiotuki ry:n 50 euron majan käyttömaksulasku lähetetään vuosittain kaikille lippukunta Vuorenhaltioiden partioperheille.

Mikä on Pakilan Partiotuki, mikä on majan käyttömaksu ja mitä sillä saa?

Pakilan Partiotuki on partiolippukunta Vuorenhaltioiden tukiyhteisö, joka ylläpitää kaupungin vuokratontilla olevaa Pakilan partiomajaa. Se on ainoa Helsingissä oleva aito partiomaja ja siitä voimme kaikki olla hyvin ylpeitä. Maja on rakennettu talkoovoimin 1950-luvun lopulla ja se on pidetty talkoilla käyttökunnossa siitä saakka. Vanha rakennus edellyttää kuitenkin vuosittaisia korjaus- ja huoltotöitä. Viime vuosina majaan on mm. asennettu ilmalämpöpumppu, ja vuonna 2015 majan lattiaa ja eristyksiä korjattiin mittavalla urakalla. Vuosina 2016-17 uusittiin rännejä ja korjattiin vanhoja sähköasennuksia. Vuonna 2018 sähköasennusten kunnostusta on jatkettu ja syksyllä pihalle asennettiin kunnon pihavalot. Lisäksi Pakilan Partiotuki huolehtii kaikista majan kiinteistä käyttökuluista kuten vuokrasta, sähkölaskuista, vakuutuksista yms.

Olemme saaneet viime vuosina majan korjauksiin tukea alueen Lions Clubeilta sekä Pakilan seurakunnalta, mistä olemme hyvin kiitollisia. Jäsenmaksuilla ja vuosittaisilla myyjäistuloilla pitää kuitenkin kattaa vähintään majan ylläpitokulut.

Kaikilta partiolaisilta perittävästä Suomen Partiolaisten vuosittaisesta jäsenmaksusta ei tule euroakaan majan ylläpitoon. Sillä saa kyllä muita hyviä asioita kuten partiovakuutuksen, Partio-lehden, alennusta partio- ja retkeilyvarusteista ym. Lippukunta Vuorenhaltiat ei myöskään peri erillistä lippukuntamaksua kuten aika monet muut lippukunnat.

Mistään pakkojäsenyydestä Partiotuessa ei ole kyse, mutta olisi hienoa, jos kaikki majaa käyttävät partioperheet osallistuisivat majan ylläpitoon maksamalla perhekohtaisen 50 € Partiomajan käyttömaksun. Ja enemmänkin saa laittaa tilille, jos siltä tuntuu.

Ystävällisin terveisin Partiotuen hallitus

Mikäli tuo käyttömaksu -lasku ei syystä tai toisesta ole tavoittanut perhettäsi, voit tulostaa tästä linkistä.